
Sakarya Valiliği, Sakarya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Adapazarı Belediyesi paydaşlığında Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri, Çark Caddesi Menekşe Sanat Sokağı’nda gerçekleştirildi. Etkinlikle Toplumsal Dayanışma ve Kadın Gelişim Derneği Başkanı ve Ada Yerel Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Hülya Lüleci ile ekibinin el emeği ürünleri de tanıtıldı.
Sakarya Valiliği, Sakarya Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası ve Adapazarı Belediyesi paydaşlığında Türk Mutfağı Haftası Etkinlikleri, Çark Caddesi Menekşe Sanat Sokağı’nda gerçekleştirildi. Birçok kadının el emeği göz nuru ürünlerinin sergilendiği etkinlikte, el yapımı kupalar, çantalar ve anahtarlıklar yoğun ilgi gördü.
Programa; SATSO Yönetim Kurulu Başkanı A. Akgün Altuğ, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Ticareti Araştırma ve Geliştirme Komisyonu Üyelerinin katıldığı etkinliğe Sakarya Vali Vekili Ersin Emiroğlu ile Vali Yardımcısı Selda Dural başta olmak üzere Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Sakarya Kültür ve Turizm İl Müdür Vekili Süleyman Acar, Ticaret İl Müdürü Emre Atmaca katılım sağladı.
Yerel üreticilerin el emeği ürünlerinin sergilendiğini dile getiren Toplumsal Dayanışma ve Kadın Gelişim Derneği (TKGD) ve Ada Yerel Kadın Girişimi Kooperatifi Başkanı Hülya Lüleci “Bu gün burada stant açarak üyelerimizin yaptığı el emeği ürünleri tanıtıyoruz. Adapazarı Belediye Başkanı Sayın Mutlu Işıksu’nın tahsis ettiği Sanat Sokağımızda haftanın iki gümü kadın girişimcilerimize ürünlerini tanıtma ve pazar alanı oluşturuyoruz. Bu destek bizim için çok kıymetli. Kadınlarımız bu ürünleri hazırlarken çok emek verdiler. Fabrika yapımı ürünlerle emek verilen ürünlerin farkı çok büyük oluyor. Sakaryalı vatandaşlarımızdan yoğun ilgi gördük. Her hafta salı ve Cumartesi günleri ürünlerimizi buraya sergilemeye devam edeceğiz.” dedi.
(Mutlu Işıksu ve Hülya Lüleci)
Programın açılış konuşmasını yapan Başkan Altuğ ise, “21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası etkinliklerini üst üste 2 yıldır şehrimizde gerçekleştirmekten ve SATSO olarak destek vermekten memnuniyet duyuyoruz. Şehrimizin turizm anlamında gelişimi ve potansiyelini geliştirecek her türlü etkinliğe de destek vermeye devam edeceğiz. Şehrimizin birçok lezzetine ve ürününe coğrafi işaret tescili alınması konusunda en etkin çalışan kurumlardan biriyiz. Birçok coğrafi işaret tescilini aldık. Yenilerini de almak için girişimlerimiz sürüyor. Sakarya üreten bir şehir ancak eksik yanlarımızdan biri de turizmde hak ettiğimiz konumda olmamamızdır. Dünyanın ve ülkemizin yükselen turizm değeri olan gastronomi turizmine ciddi önem veriyoruz. Bunu da 2022’de yılın gastronomi kitabı seçilen ve uluslararası ödüllere de ülkemizden tek aday gösterilen “Topraktan Sofraya Sakarya Mutfağı” kitabımız buna örnektir. SATSO her zaman işin içinde olacak, bu etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” İfadelerini kullandı.
(Akgün Altuğ)