
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘görüş ayrılıkları’ gerekçesiyle partisinden istifa ettiğini ifade etti. Hatipoğlu açıklamasında, “Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’i de bilgilendirerek İyi Parti’den istifa ediyorum.” dedi.
İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “derin görüş ayrılıkları yaşadığı” gerekçesiyle İYİ partisinden istifa ettiğini ifade etti.
DERİN GÖRÜŞ AYRILIKLARI YAŞIYORDUM”
Hatipoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İyi Parti ile Genel Seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım.
İTTİFAK ÇIKIŞI GÜNDEM OLMUŞTU: AK PARTİ VE MHP DESTEKLENEBİLİR
Öte yandan Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, 14-28 Mayıs tarihlerinde yapılan seçimlerde CHP ile ittifak yapılmasına tepki göstermiş, yerel seçimlerde İYİ Parti’nin Eskişehir’de AK Parti ve MHP’yi desteklemesinin mümkün olabileceğini ifade etmişti.
Nebioğlu yağtığı açıklamada, “Nobran tavırla karşılaştık her yerde, her alanda. Bize Eskişehir’de hiçbir destek vermediler, biz onlara çok verdik. CHP-İYİ Parti işbirliğinde kaybeden hep biz oluyoruz. Bence artık bu bizim adımıza işlevsiz ortaklığa son verme zamanı geldi.
İYİ Parti, aynı tabandan milliyetçi-muhafazakar vatandaşlarımızın oy verdiği sağ partilerle ittifak neden yapmasın?” ifadelerini kullanmıştı.